Zorgen voor het gebit

ZORGEN VOOR HET GEBIT

Een geweldige manier om jouw hond te helpen een gezond gebit te houden is door gebruik te maken van hun neiging om te kauwen op dingen.

Fish4Dogs voeding en snacks, specifiek onze Sea Jerky snacks, zijn een geweldige hulp bij het gezond houden van de tanden en het tandvlees van jouw hond.

Tandvleesaandoeningen komen vijf keer vaker voor bij honden dan bij mensen, dit komt door een gebrek aan poetsen en het feit dat de mond van honden alkalischer is, wat de vorming van tandplak bevordert.

Kauwen is een goede manier om een gezond gebit te houden voor honden. Onze Sea Jerky snacks zijn gemaakt van 100% gedroogde vissenhuid waardor ze weinig calorieën bevatten. Daarnaast is de ruigeere textuur perfect om alles schoon te houden en zijn ze ook nog eens super lekker waardoor jouw hond ze maar al te graag eet.

De meest voorkomende oorzaak van tandvleesaandoeningen voor honden zijn bacteriën.

Wanneer honden eten ontstaat er tandplak door een combinatie van de voeding, het speeksel en bacteriën. Deze laag tandplak bedekt de tanden. Gelukkig kan deze laag makkelijk verwijdert worden door te poetsen of te kauwen.

Het immuunsysteem van het lichaam probeert de bacteriën in de tandplak te bestrijden en het resultaat is rood, ontstoken tandvlees. Als tandplak te lang wordt bewaard, kan het verharden en tandsteen worden. Als tandsteen niet verwijdert wordt kan dit leiden tot tandvleesontsteking en indien onbehandeld kan dit weer parodontitis veroorzaken. Dit kan abcesvorming, tandverlies en ernstige infecties met zich meebrengen. Deze infecties kunnen in de bloedbaan terechtkomen en problemen veroorzaken in het hart, de longen en de nieren.

© Fish4Dogs Benelux BV 2018

Privacy en Cookies