Winkelwagen
Totaal artikelen0
Nog te betalen€ 0,00
Afrekenen
  • Graan- en Glutenvrij
  • Hypoallergeen
  • Zonder kleur-, geur- en smaakstoffen

Graanvrij hondenvoer

Al het Fish4Dogs hondenvoer, van hondenbrokken tot aan snacks, bevat geen graan. Door graanvrij hondenvoer zoals graanvrije hondenbrokken te eten, krijgt je hond geen gluten binnen. Hierdoor is Fish4Dogs graanvrij hondenvoer ideaal voor honden met een glutenallergie. Lees wat de voordelen zijn als je je hond graanvrij hondenvoer of graanvrije hondenbrokken geeft.

Waarom graanvrij hondenvoer?

Vaak worden diverse soorten granen toegevoegd aan hondenvoer, vooral bij hondenbrokken. Granen worden vaak toegevoegd voor hondenvoer, omdat ze de productie hiervan goedkoper maken. In principe is er niets mis met granen: ze geven energie, zijn nodig voor de binding van andere ingrediënten in hondenbrokken en je hond krijgt er vezels door binnen die de darmen stimuleren. Sommige honden kunnen granen echter niet verdragen. Ze krijgen allerlei allergische reacties, overgevoeligheid voor bepaalde soorten voeding of gezondheidsproblemen. Deze honden hebben een glutenallergie en zijn daarom gebaat bij graanvrij hondenvoer en graanvrije hondenbrokken.

Graanvrije hondenbrokken en glutenallergie

Gluten zijn eiwitten die in granen voorkomen. In gerst, rogge, spelt, tarwe, kamut, maar ook in haver dat op een bepaalde manier is bewerkt en in mais en rijst. De laatste twee categorieën schijnen minder tot geen last te veroorzaken, omdat ze een andere samenstelling hebben. De andere soorten granen met gluten kunnen bij honden zorgen voor onder andere problemen met de darmen, de maag en de huid. Om dit te voorkomen, kunnen honden met een glutenallergie het beste graanvrij hondenvoer zoals graanvrije hondenbrokken eten.

Graanvrij hondenvoer van Fish4Dogs

Bij het maken van Fish4Dogs graanvrij hondenvoer gebruiken we erwten en aardappelen in plaats van granen. In deze bestanddelen zitten geen gluten. Hierdoor krijgen honden geen allergische reactie of overgevoeligheid wanneer ze het graanvrije hondenvoer eten. Bovendien zorgt de samenstelling van de hoogwaardige ingrediënten ervoor dat het hondenvoer licht verteerbaar is en je hond langer een vol gevoel heeft, terwijl deze alle nodige vitaminen en mineralen binnenkrijgt van graanvrij hondenvoer en graanvrije hondenbrokken.