Winkelwagen
Totaal artikelen0
Nog te betalen€ 0,00
Afrekenen
  • Graan- en Glutenvrij
  • Hypoallergeen
  • Zonder kleur-, geur- en smaakstoffen

Hypoallergeen hondenvoer

Hypoallergeen hondenvoer zorgt voor minder tot geen allergische reacties bij je hond. Fish4Dogs hondenvoer is hypoallergeen, omdat het geen granen of gluten bevat en omdat ons hypoallergene hondenvoer alleen licht verteerbare eiwitten uit vis bevat.

 Wat is hypoallergeen?

Allergenen zijn stoffen in voeding die kunnen zorgen voor een allergische reactie. Hypoallergeen betekent dat er weinig tot geen allergische reacties worden veroorzaakt door een bepaald voedingsmiddel, product of zelfs dier. Bij hondenvoer betekent hypoallergeen dat er weinig ingrediënten in worden gebruikt, met maar één dierlijke eiwitbron en één bron van koolhydraten of zetmeel. Hierdoor kunnen er weinig allergenen in het hondenvoer zitten en wordt de kans op een allergische reactie zo veel mogelijk uitgesloten.

De meest voorkomende allergenen in hondenvoer

Voedselallergie is dus een allergische reactie op een allergeen in het hondenvoer, meestal een eiwit uit bijvoorbeeld rundvlees of een graan zoals tarwe. Ook zuivel, kip, ei en soja zijn vaak voorkomende voedselallergenen bij honden, net als plantaardige olie die ALA vet bevat. Honden kunnen ook allergisch zijn voor synthetische conserveermiddelen en geurstoffen, kleurstoffen en smaakstoffen.

 Hoe weet je dat je hond een allergie heeft?

Het immuunsysteem van je hond reageert op allergenen alsof het een ziekte is. Hierdoor gaat het lichaam antistoffen aanmaken. De huid van je hond gaat vaak jeuken, verharen of krijgt bultjes of ontstekingen bij een voedselallergie, zonder dat er sprake is van vlooien, teken of andere beestjes. Je hond kan gaan braken, krijgt diarree of heeft andere spijsverteringsproblemen. Ga met dit soort symptomen altijd naar de dierenarts. Deze kan voor je bepalen of je hond mogelijk een allergische reactie vertoont. Wanneer het gaat om een voedselallergie, krijgt je hond hypoallergeen hondenvoer mee voor een langere tijd. Als deze hierna weer het oude hondenvoer gaat eten en klachten krijgt, is je hond allergisch voor dit hondenvoer en dan deze beter overstappen naar ander of hypoallergeen voer.

 Waarom Fish4Dogs hondenvoer Omdat Fish4Dogs hondenvoer hypoallergeen is, is er vrijwel geen kans op een allergische reactie. Ook bevatten Fish4Dogs hondenbrokken alle belangrijke voedingsbestanddelen voor je hond om een complete maaltijd te bieden, zoals Omega 3 vetten uit vis en koolhydraten uit aardappelen en erwten in plaats van graan. De ingrediënten zijn makkelijk verteerbaar voor je hond en de Omega 3 werkt ontstekingsremmend. Ook is het voer naast hypoallergeen, glutenvrijdoordat het graanvrij is en ook nog lactosevrij, het bevat dus geen zuivel. Daarnaast bevat het hypoallergene hondenvoer van Fish4Dogs geen kunstmatige conserveermiddelen en geen geur-, kleur- en smaakstoffen.