Winkelwagen
Totaal artikelen0
Nog te betalen€ 0,00
Afrekenen
  • Graan- en Glutenvrij
  • Hypoallergeen
  • Zonder kleur-, geur- en smaakstoffen

Alles over gezonde honden- en kattenvoeding

Katvshond

We hebben een aantal artikelen geschreven waarin de wetenschap achter Fish4Dogs staat beschreven:

Voedsel-gerelateerde huidaandoeningen bij honden

21-01-2016

Huidproblemen zijn vaak de eerste zichtbare tekenen van een dier die negatieve reacties heeft op een voedingsmiddel of bestanddeel, maar niet noodzakelijkerwijs een "allergie". Een verscheidenheid van niet-voedingsfactoren zoals virale infecties, genetische aandoeningen en simpelweg ouderdom kunnen ook huid- en vachtklachten, alsook omgevingsomstandigheden zoals temperatuur en zonlicht. Toch wordt algemeen aanvaard dat de incidentie en diagnose van voedings-gerelateerde huidaandoeningen toeneemt. De ontwikkeling en groei van hypoallergene en veterinaire diëten zijn hier gevolgen van.

Lees verder

Smakelijkheid van Fish4Dogs

21-01-2016

Ondanks het feit dat honden aanzienlijk minder smaakpapillen hebben dan de mens (1700 bij de honden en 9000 bij mensen), hebben honden een sterk aangepaste smaakzin. Zij kunnen namelijk detecteren wat ze lekker vinden en wat ze niet lekker vinden door middel van een hele kleine hoeveelheid van een voedingsmiddel. Honden hebben ook een sterk ontwikkeld reukvermogen, die samenwerkt met de smaakpapillen aan het accentueren van de smaakzin.

Lees verder

Omega 3 vetten voor honden

21-01-2016

De hoeveelheid en het type vet in onze voeding, maar ook in die van onze honden, katten en andere huisdieren is al vele jaren een onderwerp van discussie. We weten nu dat te veel vet een slechte zaak is, en dat onverzadigde vetten over het algemeen beter zijn dan verzadigde. De laatste tijd staan de onverzadigde vetten Omega 6 en Omega 3 vooral in de belangstelling. In dit artikel leggen we uit hoe deze belangrijke vetten werken en waarom met name Omega 3 uit vis voor honden zo belangrijk is.

Lees verder

Mobiliteit van gewrichten

21-01-2016

Naarmate de hond ouder word, worden de gewrichten minder flexibel en soms ook pijnlijk. Ruim 50% van de honden ouder dan 7 jaar heeft hier last van.

Gewrichten zorgen ervoor dat twee beenderen kunnen bewegen ten opzichte van elkaar. Om te voorkomen dat beide beenderen in het gewricht tegen elkaar komen bestaat er een met vocht gevulde gewrichtsholte en is elk bot bedekt met kraakbeen. Bij een gezonde hond is het kraakbeen helderwit, glad, zacht en flexibel, en biedt het schokabsorptie tijdens stoten.

Lees verder

Puppy groei en ontwikkeling

21-01-2016

Niet alle puppy's ontwikkelen in hetzelfde tempo. Een Deense Dog doet er meer dan 12 maanden over om tot volle volwassenheid te komen, terwijl een Terriër er maar 6 maanden over doet.

Tijdens de eerste 2 - 3 maanden van een pup speelt voeding een cruciale rol, het bepaalt gezondheid en welzijn voor zijn verdere leven. Tijdens deze eerste maanden worden miljoenen zenuwbanen gevormd en botten en spieren groeien snel en worden steviger.

Lees verder