Winkelwagen
Totaal artikelen0
Nog te betalen€ 0,00
Afrekenen
  • Graan- en Glutenvrij
  • Hypoallergeen
  • Zonder kleur-, geur- en smaakstoffen

Fish4Dogs wordt duurzaam geproduceerd

Wij zijn trots op de bronnen die wij voor Fish4Dogs-producten gebruiken. We vertellen er graag wat meer over.

De hoofdingrediënten in onze Finest Salmon zijn Noorse gekweekte zalm en wild gevangen witvis.

Waarom Noorwegen?
Schone, heldere wateren en een goed gereguleerde en gecontroleerde visserijsector biedt vis van hoge kwaliteit met uitstekende, duurzame referenties.

Waarom gekweekte vis?
We kunnen niet ontkennen dat er een controverse is over de verdiensten binnen de visteelt. Er zijn veel gevallen bekend van slechte praktijken. Gelukkig is dit niet overal zo. Noorwegen staat bekend als een van `s werelds beste viskweekculturen. Reden hiervoor is de hoge mate van regulering en controle. Noorwegen is een klein, rijk land, dat bescherming van de natuur serieus neemt. Daarom is Noorwegen ook blij met de overheid die de controle over de visteelt uitvoert. Deze controles resulteren in kleinschaligheid, met de verplichting voortdurend te testen en te controleren. Ernstige gevallen van slechte praktijken binnen de visteelt tref je over het algemeen aan bij grote industriële viskwekerijen zonder overheidscontrole. Helaas is dat nog steeds zo in veel andere delen van de wereld.

Geen Antibiotica
Nog een veel voorkomend probleem in de visteelt is het gebruik van antibiotica en hormonen om groei te bevorderen. In Noorwegen is dit verboden.

Verantwoordelijk uitgevoerde visteelt biedt een geweldige kans voor duurzame voedselproductie op de lange termijn, voor zowel mens als dier. De visteeltindustrie is verre van perfect, maar met massale investeringen in onderzoek en ontwikkeling verbetert dit iedere dag.

Lagere CO2 belasting
Vermeldenswaardig is dat gekweekte vis een lagere negatieve impact heeft op het milieu dan de veehouderij. Visteelt vereist 2,9 kg CO2 per kg eetbaar voedsel, terwijl dit 5,9 kg bedraagt voor varkensvlees en zelfs 30 kg voor rundvlees. Vissen zijn koudbloedig. Het verwerken van vis naar te consumeren voeding is veel efficiënter dan het verwerken van runderen en varkens uit de veehouderij, omdat bijvoorbeeld de stallen voor dat vee verwarmd moeten te worden.

Het grootste probleem rond duurzaamheid van vis is overbevissing.
In het verleden hebben we gesteld dat we van de menselijke voedselketen alleen datgene gebruiken wat overblijft, het rest afval. Er mag dus niet meer gevist worden om nog meer rest afval te kunnen verwerken. 

De richtlijnen die Fish4Dogs volgt met betrekking op visvangst zijn:

  • De zalm die voor ons voer wordt gebruikt is Noorse gekweekte zalm. Dit heeft dus geen negatieve invloed op de visstand. Dat leidt vaak tot vragen over het gebruik van hormonen - de voor Fish4Dogs gekweekte zalm in Noorwegen bevat geen hormonen. Dit is verboden in Europa.
  • De witvis die we gebruiken komt uit de Noord-Atlantische Oceaan. Wij verwijzen naar onze witvis in plaats van naar kabeljauw omdat we op die manier in staat zijn de visstand te waarborgen en ons niet verplichten uitsluitend op kabeljauw te vissen.

Onze verpakkingen
Een andere veel gestelde vraag betreft onze verpakkingen. We zouden graag biologisch afbreekbare zakken hebben, maar helaas biedt de huidige technologie nog niet de mogelijkheid een zak te produceren die onze vette producten veilig kan verpakken. We hebben een biologisch afbreekbare zak die mogelijk volstaat, maar deze zak is nog niet getest en Europees goedgekeurd. De verwachting is dat dit goedkeuringstraject nog zeker enkele jaren gaat duren.

Gedurende die periode zal Fish4Dogs elke verbetering ten goede van het milieu, hoe klein ook, toepassen op de productie van de verpakkingen.