Omega 3

BOORDEVOL OMEGA 3

Omega 3's belangrijkste eigenschap is dat het ontstekingsremmend werkt, waardoor het bedraagt aan de gezondheid van de huid, vacht, gewrichten en het hart.

 

Alle Fish4Dogs producten, zowel voeding als snacks, zitten vol met de gezonde vormen van omega 3.

Omega 3 kan je in veel verschillende vormen vinden en ze hebben niet allemaal dezelfde voordelen. Vooral DHA en EPA, vormen die vooral voorkomen in de zee, dragen bij aan de gezondheid.

Een veelvoorkomende andere vorm van Omega 3, ALA, kan je vinden in lijnzaadolie. Deze vorm van omega 3 moet eerst door het lichaam omgezet worden in DHA en EPA om bij te dragen aan de gezondheid. Helaas hebben honden niet de benodigde enzymen om dit effectief te doen. Omega 3 uit de zee is dus vele malen beter voor hen! 

Daarnaast moet je ook met de verhouding van omega 6 en omega 3 rekening houden. We hebben zowel omega 6 als omega 3 nodig maar wel in de juiste verhouding. Om het minder wetenschappelijk te brengen, omega 6 maakt het lichaam actiever, omega 3 maakt het rustiger. We hebben dus de juiste balans nodig. Fish4Dogs voeding en snacks bevat deze belangrijke juiste verhouding van omega 3 en omega 6.

Omega 6 komt veel voor in zaden, noten en groentes. Met een goede bron van omega 3 uit de zee in hun dieet is het dus eenvoudig om jouw hond de juiste balans te geven.

 

Voordelen voor de vacht en huid

De meeste aandoeningen van de huid en vacht, wat er ook aan ten grondslag ligt, zijn ontstekingen van de huid. Als deze ontstekingen onderdrukt kunnen worden helpt dat dus bij het verhelpen van de symptomen voor jouw hond.

 

Soepele gewrichten

Omdat omega 3 ontstekingsremmend werkt kan het helpen met de mobiliteit van jouw hond wat ze minder moe maakt en hen soepel houdt.

 

Hersenontwikkeling

Omega 3 is ook in hoge hoeveelheden aanwezig in de hersenen en lijkt belangrijk te zijn voor hersenfunctie, geheugen en gedrag bij honden.

© Fish4Dogs Benelux BV 2018

Privacy en Cookies