Telefoonnummer +31(0) 85 040 25 93
Totaal
€ 0.00 (incl. BTW)
excl. korting en verzendkosten

Waarom Vis?

Hoe worden de Fish4Dogs-producten gemaakt?

Schermafbeelding 2016 05 23 Om 12 01 58

 

De basis voor onze Fish4Dogs Salmon Complete voedingsproducten vinden we in één van de vele kleine kwekerijen, verspreid langs de Noorse kust. De wateren rond de Noorse kust zijn koud, schoon en helder, de ideale omgeving voor visteelt.

Hier werken bedrijven met licenties en onder strikte controles, waardoor de Noorse visteelt tot een van de beste in de wereld behoort.

  • Het gebruik van hormonen of antibiotica om groei te bevorderen is verboden
  • De bedrijven zijn in omvang beperkt door een vergunningenstelsel
  • Strikte regels vereisen dat de viskwekerijen voortdurend de zeebodem testen. Gaat de kwaliteit van de zeebodem teveel achteruit, dan wordt het werk stilgelegd totdat de zeebodem is hersteld.

Vis wordt gekweekt in grote netten met strenge controles op het aantal vissen per net. Tijdens hun leven worden de vissen continu gecontroleerd op de hoeveelheden van EPA en DHA Omega 3 vetzuren.

 

Geen voedselverspilling
Om verspilling te voorkomen wordt het voeden gevolgd met onderwatercamera's. Zodra de vissen stoppen met eten, stopt de toevoer van voedsel. Zo wordt verspilling en vervuiling door niet geconsumeerde voeding tegen gegaan. Goede zorg voor- en natuurlijke kweekmethoden van vis zijn erg belangrijk. Zo worden bijvoorbeeld zeeluizen bestreden door Wrasse vis (lipvissen), die de zee- luizen opeten. 
Eenmaal klaar voor de oogst worden de levende vissen overgebracht naar boten met grote zeewaterbassins, en getransporteerd naar het verwerkingsbedrijf. Net als bij de viskwekerijen gebeurt dit op kleine schaal, er staan slechts drie roodgeschilderde houten gebouwen aan de oevers van de fjord. Daar worden de vissen overgebracht naar water van -1°C, waardoor ze in een coma raken en op een natuurlijke, pijn- en stressvrije wijze kunnen worden verwerkt. Door deze ethisch correcte manier van werken wordt er vlees geproduceerd van betere kwaliteit.

De vissen worden machinaal gestript en gefileerd - van levend tot volledig verwerkt in 20 minuten.

Recycling in optima forma
De filets voor menselijke consumptie worden afgevoerd en wij krijgen we de rest - bijna 50% van de vis.
Voor Fish4Dogs Salmon Oil wordt dit ter plaatse onder koude temperatuur samengeperst om onze SOS Salmon Oil te produceren. 
De vissen bestemd voor Fish4Dogs Complete voedingsartikelen worden gehakt en gepureerd tot een soep. Deze 'soep' wordt vervolgens naar onze productielocatie in Stavanger gebracht aan de oevers van de Riska Fjord. 

Hier worden vis, aardappel, vitaminen en mineralen gemengd en toegevoegd aan de 'soep'.  Eenmaal gemixt, vormen ze samen een vochtig deeg. Het deeg wordt verwarmd in een hogedrukkoker en gaat daarna naar de extrusiemachine. (vormgevingsmachine) 
Aan het eind van de extrusiemachine gaat het hete deeg door een matrijs (mal) waar het wordt gesneden door een roterend mes. De kleine, nog warme stukjes staan dan niet meer onder hoge druk en zetten daardoor snel uit tot brokjes. Wat uit de machine komt, is nog zacht en ruikt naar versgebakken brood.

In het laatste stadium worden de brokjes voorzien van een laagje zalmolie en daarna laten we ze afkoelen. Door de zalmolie pas na het koken aan te brengen, minimaliseren we de denaturatie die optreedt bij blootstelling aan hoge temperaturen.

Gegarandeerd supervers! 

Sommige fabrikanten slaan de brokken op in silo’s. Bij Fish4Dogs verpakken we ze meteen in verzegelde zakken om maximale versheid te garanderen.

  • Wij gebruiken gekweekte vis, omdat het duurzaam is en van consistente, hoge kwaliteit.
  • Wij fabriceren in Noorwegen, omdat het dicht bij onze bron is van het hoofdingrediënt - Vis - en een bron van de vis die wordt geteeld en verwerkt in een frisse, hygiënische en ethische manier.

Wij zeggen "geef uw huisdier vis en zie het verschil", maar dit gaat verder. Geen vis, maar zorgvuldig geselecteerde en op de kwaliteit gecontroleerde vis, zorgt ervoor dat onze viervoetige vrienden alleen het beste krijgen.

Deel :
© Fish4Dogs Benelux BV 2018

Privacy en Cookies