Winkelwagen
Totaal artikelen0
Nog te betalen€ 0,00
Afrekenen
  • Graan- en Glutenvrij
  • Hypoallergeen
  • Zonder kleur-, geur- en smaakstoffen

Voedingsbehoeften

Fish4Cats voorziet in de volledige voedingsbehoeften van jouw kat. Hoe doen wilde katten dit van nature vergeleken met jouw kat? Krijgt jouw kat dezelfde basis voedingsstoffen binnen?

Koolhydraten: Katten zijn strikte carnivoren en zijn afhankelijk van voedingsstoffen in dierlijk weefsel om aan hun dieetbehoeften te voldoen. Van nature consumeren katten prooien die rijk zijn aan eiwitten met matige hoeveelheden vet en een kleine hoeveelheid koolhydraten. In het wild consumeren katten een dieet met ongeveer 5% koolhydraten. Hoewel katten koolhydraten als een bron voor metabole energie kunnen gebruiken, doen ze dit veel minder efficient dan wanneer dit vanuit eiwit gebaseerde bronnen van energie gebeurt. Bij een groot deel van de katten wordt een groot deel van de koolhydraten omgezet in vet in plaats van verbranding voor energie. Hierdoor komen er hogere niveaus van diabetes voor. 

Water: Gedomesticeerde katten zijn geëvolueerd van woestijndieren en hebben dus zeer efficiënte nieren. Water blijft echter een belangrijke voedingsstof. Het is essentieel voor het leven en telt voor 60-70 procent van het lichaamsgewicht van volwassen huisdieren. In het wild verkrijgen katten veel vocht uit het lichaam van hun prooi. Deze bevatten zelf ook zo’n 70% vocht, dus katten zijn van nature niet snel dorstig. Dit is wel een probleem voor katten die volledig of grotendeels gevoed worden met droogvoer. Chronische uitdroging, wat kan voortvloeien uit een kat gevoed met een droogvoer dieet zonder extra inname van water, zal leiden tot ernstige nierproblemen.

Als gevolg van de twee bovengenoemde problemen zal rond de 50% van de kattenbaasjes een mix van nat- en droogvoer aan hun kat voeren.

"Basis voedingsbehoeften van katten"

Vezels: Er is wat discussie mogelijk over de noodzaak van vezels voor katten. In het wild eten katten echter hun prooi als geheel, inclusief vacht, bot, kraakbeen, pezen en ligamenten. Dit en het onverteerde haar van de kat zelf afkomstig van het verzorgen van hun vacht, biedt darmvezels. Deze zijn belangrijk voor de doorgang van haarballen door het binden van het haar en het stimuleren van de peristaltiek.

Voedsel versheid: Katten eten geen dood vlees en zijn erg vatbaar voor voedselvergiftiging als gevolg van het eten van rottende vleesproducten. Het voedsel moet vers zijn. Honden daarentegen hebben een erg zure darmomgeving en zijn dus veel minder gevoelig voor dat soort vergiftigingen. Ze zijn zelfs in staat om E. Coli te verdrijven.

Gezond gebit: In het wild zijn voor katten gezonde tanden en tandvlees een gevolg van het kauwen op rauw vlees en botten. De zachtheid van nat kattenvoer kan dit niet leveren en dit is dus een probleem voor katten die volledig of grotendeels natvoer gevoerd worden. 

Bekijk hier nu zelf het assortiment van Fish4Cats voor jouw kat.

Kittie