Winkelwagen
Totaal artikelen0
Nog te betalen€ 0,00
Afrekenen
  • Graan- en Glutenvrij
  • Hypoallergeen
  • Zonder kleur-, geur- en smaakstoffen

Vis als eiwitbron

Schermafbeelding 2016 05 23 Om 11 52 09
Waarom vis?

Waarom is vis nou eigenlijk zo belangrijk voor jouw kat? Lees hier de belangrijkste voordelen waarom.

Een van de belangrijkste voordelen van vis in kattenvoer is het evenwichtige aminozuurprofiel. Door de aminozuren in de verhouding te hebben die het lichaam nodig heeft, wordt de druk op de nieren verminderd, aangezien ze minder werk hoeven te doen voor het afvoeren van ongewenste aminozuren. Om eerlijk te zijn is vis niet beter dan vlees, maar wel beter dan plantaardige eiwitten.

Vis is een natuurlijke bron van taurine en is een essentieel aminozuur, wat betekent dat katten hun taurine niet kunnen synthetiseren vanuit andere bouwstenen. Het is dan ook van essentieel belang dat katten voldoende taurine binnen krijgen vanuit hun dieet. Zonder een voldoende hoeveelheid taurine in hun dieet kunnen katten centrale retinadegeneratie ontwikkelen, wat resulteert in blindheid. Gedilateerde cardiomyopathie is een ander groot risico. Bij deze aandoening zet het hart uit; de wanden worden dunner en zwakker, waardoor het hart minder effectief is. Dit resulterend in een vorm van hartfalen. Vis is een fantastische vorm van eiwitten voor katten.

"Fish4Cats biedt natuurlijke vislekkernijen voor katten"

Vis is rijk aan Omega 3 en met name de EPA en DHA vormen. Dit is wat het lichaam nodig heeft. Hier heeft vis wel een voordeel ten opzichte van vlees, hoewel minder voordeel dan bij hondenvoer. De problemen van vacht- en huidaandoeningen, waar Omega 3 zo geschikt voor is, zijn een veel kleiner probleem bij katten. Dit geeft het dus een minder effectief voordeel dan het geval is bij de hond. Aan de andere kant is Omega 3 effectief voor de behandeling van gescheurde voetzolen – iets dat kan optreden tijdens de wintermaanden.

Dierlijke vetten, zoals zalmolie, zijn essentieel in het dieet van een kat voor de opname en transport van de vitaminen A, D, E en K. Dierlijke vetten zijn ook aantrekkelijk voor de neus van katten, waardoor het ook nog eens erg smakelijk voor ze is

Bekijk hier nu zelf het assortiment van Fish4Cats voor jouw kat.